понеделник, 20 април 2009 г.

Оцеляване при голям купон в къщи


Родителите, дори и да си живеят спокойно и щастливо, рано или късно правят фаталната грешка да оставят своя тийнейджър сам в къщата. За всички е ясно до какво води тази ситуация – до КУПОН!!!

Ако и при вас най-сетне е настъпил този ден мечта и ви предстои да организирате парти у дома, първо се запознайте с десетте златни правила за оцеляване при купон. Знаем, че някои от тях звучат малко плашещо, но пък могат да ви спестят доста главоболия в последствие.

1. Ограничете броя на поканените, като настоявате да е “само с покана”. Ако ви се занимава, може да принтирате покани – дори евтини. Направете ги такива, че веднага да се разпознават и трудно да се копират.

2. Приберете всичко ценно – картини, всичко. Ако нещо може да се счупи, то ще се счупи. Също приемете факта, че след партито къщата ще е пълна бъркотия. Навсякъде фасове, капачки от бира, празни бирени кутийки. Дори след шест месеца ще намирате полуизпити стограмови бутилки уиски, скрити между възглавниците на дивана.

3. Оставете си цял ден за чистене след купона – не просто няколко часа сутринта. Опитайте се да уговорите няколко по-работливички да останат през нощта, за да чистите заедно на другата сутрин, но гледайте да са само такива, които вършат работа.

4. Гледайте да намерите няколко момчета, които да останат трезви и дори им платете, за да пият мляко цяла вечер. Те ще се занимават с навлеците разбивачи. (Навлеците разбивачи са най-голямата напаст. Приятелите ви поне се чувстват леко позасрамени, разбивайки всичко – навлеците разбивачи не чувстват нищо.)

5. Накарайте трезвениците да изкарат пияниците навън, преди да са оповръщали всичко. Като подкрепление – имайте родител или друг възрастен някъде наоколо (но не на купона), за да ви помогне, ако нещата излязат извън контрол.

6. Никога, никога не оставяйте някое от питиетата на родителите си в хладилника или някъде другаде – ще го излокат.

7. Помолете родителите си или приятели да ви помогнат с разходите. Виното е за предпочитане, а смесването на алкохол е убийствено. Не правете “пунш” – хората ще го пият с останалите питиета и ще трябва да наемете не само трезвеници, но и линейка.

8. Пригответе голямо количество храна – така алкохолът по-трудно хваща. Но най-вероятно всички ще са яли, преди да дойдат. Вземете за ядене такива неща, които да не правят големи поразии. Нека на разположение има достатъчно чаши, чинии и т. н. Пригответе си и големи торби за боклук.

9. Ако някои от гостите ви пушат трева, изкарайте ги навън, на неутрална територия, и им позволете да се върнат само след като са свършили с пушенето (така поне няма да си имате проблеми със закона, а и тревата ще остави миризма в апартамента от която ще се мъчите да се отървете седмици наред). Гледайте в различните стаи да има различни забавления – музика, видео, танци, натискане. Музиката е от значение, така че се постарайте да е яка - и в двата смисъла на думата.

10. Помнете – като домакин няма да прекарате кой знае колко добре на собственото си парти, но това е дългосрочна инвестиция. Ще получавате много, много покани за купоните на други хора само ако успеете да преживеете този кратък ад.

В случай че се наложи телефона на Бърза помощ е 150. Ако там ви откажат да дойдат заради това, че звучите, като тийнейджър, приян или просто решат, че се бъзикате с тях то можете да потърсите полицияат на телфон 166. Те могат да повикат бърза помощ ако такава наиситна се налага.

1 коментар:

  1. Ако някой е агресивно пиян и прави мизерии или създава конфликти-дайте му да пуши трева.След 10-15 минути или ще спи или ще повръща.Затова първо го изкарайте навън.Няма да се върне

    ОтговорИзтриване